Vill du gå från mörk till ljus?

Är du mörk, nästan svart hårig och vill bli ljusare? Det är ganska så mycket du behöver tänka på. Det är nämnligen en stor och lång process för att få ett mörkthår bli så ljus som det går. I ditt mörka hår är det så mycket pigment (speciellt röda pigment som sitter som berget som har staplats på varandra för varje gång du färgar. När du färgar det många gånger blir ditt hår, oftast topparna garanterat överpigmenterat (överpigmenterat = sotiga, matta toppar som alltid blir mörkare.) om du då skulle lägga på en blondering för du vill bli blond. Då blir det garanterat utan några tvivel orange! När du vill gå från mörkhåring till ljushårig skall du alltid, göra det hos en frisör som vet vad som sysslar med. För jag har varit med om många orangehuvuden som kommer till salongen och ber efter hjälp! Det första du skall göra är att prata med din frisör om hur ljus du vill bli.

Vill du bli Mellanbrun / brun?

I första hand om man har nästintill svart färgat hår, brukar man göra en avfärgning för att få alla de starka rödapigmenten i ditt hår att släppa lite för det är så överpigmenterat. Om du vill bli mellanbrun eller mörkblond är det bara att lägga en toning efter avfärgningen.

Vill du bli mellanblond, rågblond, platina och ljusare?

Du skall veta att det finns oftast inga garantier på att dina slingor inte blir orange ( just när du är svart, eller mörkhåring) Allt beror på vilken färg du lagt innan, hur många gånger, hur mycket ditt hår suger till sig osv. Det finns många olika varianter man kan göra eftersom det är så många som har olika färger osv. Men det som jag tycker alltid blir mest naturligast och snyggast är att lägga slingor. Eftersom du då börjar med slingor så kommer du bli ganska randig första gången, men nästa gång blir du ljusare och mer naturlig och mer och mer naturligare desto mer gånger du gör slingor. När man går från mörk till ljus är det viktigt att veta att det kommer alltid finnet ett mellanläge innan du kommer till det ljushetsläget som du vill, Med mellanläge menar jag att det kommer finnas någon gång på vägen du tycker att du inte ser riktigt klok ut, men håll ut! Ditt hår behöver vila mellan blonderingarna och färgningarna. Lycka till!