Hur sparar man till långt hår?

Det är många som drömmer om långt och tjockt hår men det kräver en hel del jobb och envishet för att spara ut håret. Vissa hår växer hur snabbt som helst och en del växer långsamt. Vissa får bara håret lite nedanför axlarna och en del får långt hår nedanför rumpan. Det är alltså genetiskt hur långt håret blir och hur fort håret växer. Men du kan påverka hårets kvalité och få det att hålla längre. Därför är viktigt att ta väl hand om sitt hår. För när ett hår slits blir det trasligt och tillsist går det av och håret blir aldrig långt.Tips för ett längre och välmående hår: • Vitaminer och kosttillskott kan behövas framförallt för att få en bättre kvalitet på det och på så sätt få det tjockare och starkare. B vitaminer och järn är bra för hud och hår. Ät gärna något kosttillskott som innehåller kisel också.

• Felet många ofta gör när man sparar till långt är att klippa sig för ofta. Klipper man håret var 6:e vecka hinner det inte växa ut innan man klipper bort det som vuxit ut. Det räcker att man toppar sig ca var 3:e månad och i så fall klipper allra högst 1 cm. Jag vet att många frisörer gärna vill klippa mer men då blir håret aldrig långt så var noga med att påpeka för din frisör att du sparar till långt hår. Låt det gärna gå längre mellan klippningarna om inte topparna blir för slitna.

• Färgning, blekning och permanent sliter på håret och kan vara bra att undvika eller inte göra så ofta om du vill ha långt hår. Framförallt blekning och att färga det ljusare sliter på håret. Oftast färgar man ju bara utväxten så försök att inte färga längderna. Att färga håret mörkare sliter inte lika mycket på håret och toningar och färginpackningar sliter inte alls och kan istället ge håret en bättre kvalité.

• Tvätta håret max varannan var tredje dag, gärna mer sällan. Massera hårbotten omsorgsfullt för att stimulera cirkulationen. Var försiktig med längderna och gnugga inte. Tänk på att håret är extra skört när det är blött så behandla det varsamt efter tvätten. Blir ditt hår fett fort prova att använda ett torrschampo.

• Vill du ha långt hår så var noga med att använda rätt produkter. Ett bra schampo, balsam och en inpackning är en bra start. Har du väldigt slitet och behandlat hår finns det inpackningar med proteiner som bygger upp håret igen . Ta gärna hjälp av en frisör som kan bedöma din hårtyp.

• Slit inte på håret genom tänger och hårfön för ofta. Använd bara det till fest och max en gång i veckan. När du väl använder värmeverktyg var noga med att använda värmeskydd innan.< br>
Följer du några av de här tipsen är du snart steget närmare ett långt, tjockt och välmående hår. Lycka till!