Hur ofta bör man gå och klippa sig?

Hur ofta ska man klippa sig egentligen?

Det är det många som undrar & givetvis är det också olika från hår till hår, helt beroende på hur preparerat eller friskt det är. Men jag gör en liten tabell som man kan gå efter.

Du som har en riktigt kortklippt frisyr, med nästan snaggkort?
Var 5'e vecka, annars börjar frisyren spreta åt alla håll & kanter.

Du som har en aning "frisyr-klippt" frisyr, men inte sådär superkort:
Var 8'e vecka, det har växt ut ca 2 cm & topparna börjar klyva sig lite, men mest för att frisyren ska hålla sig snygg!

Du som har en "vanlig" frisyr, page eller liknande axel-lång frisyr och vill fortsätta ha det?
Var 10'e vecka, håret har växt ut ca 2,5 cm & frisyren börjar kännas lite lång.

Du som vill spara ut till lång längder:
Var 8'e - var 10'e vecka. Här är det bara att stå ut, vill man ha långa längder så ska man inte klippa sig för ofta, men inte för sällan heller. Så när det gått ca 2,5 månad så klipper man endast max 1 cm (eller bara det yttersta som verkligen behövs) om man klarar sig på det. För då har håret växt 2,5 cm, så klipper man av knappt 1 cm & fortsätter så var 8'e till var 10'e vecka tills man nått sin önskade längd.?

Klipper man sig inte så "ofta" som var 10'e vecka så hinner håret bli så slitet att du förmodligen måste kapa av väldigt mycket av det som växt ut & då blir det ju aldrig långa längder.. ?& klipper du dig mkt mer oftare än så, så klipper man ju av allt som hela tiden växt ut.

Du som vill göra lite drastisk & ny förändring varje gång du klipper dig:
Alltifrån var 8'e till var 12'e vecka. Helt vad du känner själv, här behöver man inte tänka så mkt om håret är slitet eller ej, mer om man är sugen på en ny frisyr.. Det enda du egentligen behöver tänka på är ju att det ska hinna växa ut lite hår så att man kan göra lite ny frisyr av det hela.

Så ett råd till er alla, vilken frisyr ni än har:

Klipp er så pass lagom ofta att håret inte hinner bli suuuuper-slitet, så slipper ni kapa så mkt när det väl blir av. & se till att vårda håren hemma också mellan klippningarna..?Inpackning 1 gång/vecka är jättebra.

Rådfråga alltid din frisör om du är osäker på hur ofta just ditt hår behövs klippas. Det är som sagt jätteolika från ett hår till ett annat.