Sugen på en ny, cool och stark färg?

Alla har vi någon gång kanske känt oss lite sugna på att göra något speciellt med håret för att sticka ut ur mängden. Men vad ska man egentligen göra? Klippa kort, klippa lugg, låta håret växa ut, tova det, skaffa dreads, blondera eller varför inte färga det i en ny cool färg? Det finns massor av olika starka och coola färger att välja mellan och för inte så längesedan började vissa H&M-butiker att sälja en toning med bland anant blå, röd, rosa och grön färg. Kanske tycker du att det låter lite barnsligt eller utdaterat, men faktum är att det börjar bli en form av sub-trend att färga håret i en stark färg.

Vilken färg och vilket märke ska man välja?

Det finns som sagt massor av olika färger och nyanser att välja på och populärast just nu är blått, lila, rött och rosa. Det går att köpa toning på vissa H&M-butiker, men de bästa färgerna hittar du i specialbutiker som Shock eller på nätet.

På lyko.se finns det en mycket bra och populär toning som heter Directions. Andra kända märken är Manic Panic och Stargazer. Directions kommer inte bara i några få olika färger, utan har även flera olika nyanser. Den blåa kommer till exempel i den mörka och intensiva Midnight Blue och den ljusa och vackra Lagoon Blue. Det finns också flera nyanser av rött, lila, rosa, grönt, orange samt några färger som vit, grå och svart.

Hur går man tillväga när man ska färga håret?

Det viktigaste att tänka på när du ska tona håret i en intensiv färg som Directions hårtoner, är att du måste förbleka ditt hår, om du inte redan har ljusblont hår. På Lyko kan du också köpa Directions förschamponering som öppnar upp hårstråna så att färger fäster bättre (använd INTE balsam, då fäster färgen mycket sämre). När du har blekt ditt hår till en rimlig nivå och schamponerat det, är det dags att skydda din hud, dina kläder och ditt badrum (eller den plats som du ska färga i). Dessa färger fäster nämligen mycket bättre på hud, kakel, trägolv, tyg och så vidare, än vad vanlig färg brukar göra. Så använd handskar och kanske ett förkläde som du inte bryr dig om.

Sedan är det dags att börja färga ditt hår. Ett tips är att du låter håret vara lite fuktigt, typ handdukstorrt hår, då blir det lättare att applicera färgen. Var noga med att läsa instruktionerna på flaskan första gången du använder den, du kommer komma fram till egna metoder efter ett tag. Om du vill att din färg ska hålla en längre tid så är det ingen fara att låta färgen sitta i några timmar mer än vad som står på förpackningen.

OBS! Var försiktigt när du sköljer ur färgen, det kan stänka och färga av sig!

Extratips!

Om du inte gillar någon av nyanserna så kan du köpa två eller fler färger och blanda dem med varandra. På det sättet kan du skapa ännu mer unika färger. Men om du tycker att färgerna är lite för intensiva så kan du blanda färgen med balsam för att få en lite mindre intensiv nyans.