Fler heta hårfärger för 2015


För ett tag sedan presenterade vi några av de hårfärger och hårtoner som är extra heta nu under 2015. Om du läste igenom inlägget och kände att det inte riktigt fanns något som passade dig, så hoppas vi att det ska finnas något denna gången som faller dig bättre i smaken. Och om du inte läste det förra inlägget så har du mer inspiration att hämta efter att du läst färdigt detta!

Balayage

Om du är aktiv inom hårmode och läser många bloggar om hårstyling och liknande, så bör detta inte vara första gången du stöter på begreppet ”balayage”. Men för dig som är ny för detta begrepp så är det en hårfärgningsteknik som kombinerats med ”ombre-färgning” och kallas ibland för ”blended ombre”, eller ”blandad ombre”. Det är en teknik med slingor som har sitt ursprung i Frankrike och känns igen genom de målade slingorna som är i en snarlik nyans som ditt vanliga hår. Man kan använda flera nyanser för att få en gradvis färgövergång i de olika sektionerna i håret. Med andra ord är det ett sätt att få ditt hår att se naturligt solblekt ut, och dessutom kan du få det blekt precis var du vill.

Ecaille eller ”Sköldpaddsskals-hår”

Ecaille är en typ av hårfärgningsmetod som både är hett för tillfället och kommer fortsätta vara det en bra tid framöver. Det sägs till och med att Ecaille kommer ta över ombre-färgningen. Denna metod för att slinga håret går ut på att ge en vacker kontrast av färgerna genom att blanda mörka och rika karamelltoner tillsammans med några gyllene slingor.

Babylights

Namnet på denna hårfärg, eller metod, kanske låter lite konstigt eller dumt, men babylights ör en ny favorit bland kändisar och modeller. Det är den perfekta hårfärgen för våren och sommaren som nu nalkas i allra högsta grad, detta på grund av användningen av ljusa nyanser och färgtoner. Med de ljusa nyanserna ser det ut som att det är solen som blekt ditt hår samtidigt som det lyser riktigt vackert i sommarljuset. Men det gäller att vara subtil om man vill ha babylights. För att lyckas måste man slinga små, små sektioner av håret så att det ser naturligt ut mot din naturliga färg. Dessutom får babylights ditt hår att se mer friskt och vårdat ut!

Subtilt rött

Något som du säkert märkt när det gäller hårstilar och hårfärg för 2015, är att man siktar på att få en naturlig ton och färg. Men en naturlig färg som ofta hamnar i skymundan är den naturliga röda hårfärgen. För att få denna looken kan man färga håret i en relativt intensiv röd färg (tänk naturlig röd, inte knallröd) och blanda ut det med mer mjuka toner av rött som till exempel auburn, eller rött med en liten hint av guld. För att få inspiration till denna look kan du kolla på kändisar som till exempel Amy Adams, Isla Fisher, Jessica Chastain och Kate Middleton. Hoppas du hittar något som inspirerar dig till att skaffa en ny, fräsch och trendig frisyr!