De 3 bästa hårvaxen för killar

Om du var tonåring under 90- och 2000-talet vet du att endast ett hårvax dominerade grabbarnas necessärer - Dax Wax. Oavsett frisyr, oavsett hårlängd. Alla såg lika kletiga ut, men det var looken då.

Tack och lov har mycket har hänt sedan dess. Frisyrtrenderna har ändrats och med dem har det släppts ett oändligt utbud av hårstylingprodukter. Bland pomader, sprayer, geler och vax är det lätt att välja fel. Därför har vi skapat en serie köpguider för de vanligaste hårprodukterna. I den här artikeln har vi listat de 3 bästa hårvaxen för killar för att underlätta ditt val. Den perfekta frisyren väntar!


Kille med en modern frisyr stylad med hjälp av hårvax.

Hur väljer man det bästa hårvaxet?

Har du någonsin varit hos frisören, köpt dyra hårvax de rekommenderar, ställt in dem i badrumsskåpet och aldrig använt dem igen? Du är inte ensam. Det är lätt att köpa fel hårprodukter om du inte vet exakt vad du är ute efter. Därför rekommenderar vi att du svarar på följande frågor för att lista ut var du egentligen behöver:


1. Vilken hårstil vill du ha?

Innan du köper ett hårvax bör du tänka på vilken hårstil du vill ha. Vill du ha hår som ser nytvättat, vått eller matt ut? Du bör också tänka på om du vill ha ett starkt vax som erbjuder 24-timmars stadga eller en lättare formula som hjälper att forma en frisyr. Hårvax är skapade med olika slutresultat i åtanke, så välj ett som passar din föredragna look. Du kan läsa vilket hårvax som klarar vad i slutet av den här artikeln.


2. Hur mycket mångsidighet behöver du?

Behöver du ett vax som håller ditt hår på plats eller vill du ha ett vax som du kan fortsätta forma under dagen? Om du föredrar ombytlighet och vill kunna gå från en mer formell jobbstil till en avslappnad look efter jobbet är det bra att ha detta i åtanke när du väljer hårvax.


3. Hur mycket är du villig att spendera på hårvax?

Budgetalternativ för hårvax kostar cirka 80-90 kronor per burk, men vax från större varumärken kan kosta uppåt 300 kronor. Naturligtvis kommer de flesta vaxar också i en mängd olika storlekar. Förutom att avgränsa ditt val baserat på önskad frisyr, kan det även vara värt att kontrollera vilket märke som ger dig bäst pris per milliliter.


Det bästa hårvaxet att köpa 2019


Lanza Urban Molding Paste

Lanza Urban Molding Paste 100ml.

Lanza Molding Paste är det ultimata hårvaxet för en modern look. Vaxet ger ökad volym, stadga och struktur till dig som föredrar fylligt och tjockt hår. Det ger dig också en formbart frisyr med stort utrymme att sätta din egen personliga prägel.

Hur används Lanza Molding Paste?

  • För att ge fint hår ökad volym och tjocklek: Applicera i fuktigt hår och föntorka.
  • För att ge en fräsch, rufsig look: Applicera i torrt hår och för det uppåt och utåt.
  • För ändrad struktur: Applicera i fuktigt hår, föntorka till rätt form och applicera på nytt för att ge definition.

Klicka här för att läsa mer


d:fi d:Struct Pliable Molding Creme

d:fi d:Struct Pliable Molding Creme 75g.

d:fi d:struct är ett oerhört populärt cremevax som ger ditt hår medium-stadga med en fin matt finish. Med vaxet kan du enkelt styla och forma håret precis som du vill ha det. Passar alla hårtyper och är lätt att tvätta ur.


Klicka här för att läsa merMaria Nila Creator Fix Quick Dry Matte Wax

Maria Nila Creator Fix Quick Dry Matte Wax.

Maria Nila Creator Fix är ett matt hårvax som ger maximal stadga. Vaxet passar korta och medium-långa frisyrer. Torkar in och håller håret på plats hela dagen.

Applicera Maria Nila Creator Fix i torrt eller fuktigt hår och styla enligt önskemål.


Klicka här för att läsa mer