Värmeskydd till håret

Till att börja med så ska jag förklara vad ett värmeskydd till håret är. Ett värmeskydd är en av alla hårprodukter, som används för att just som det heter; skydda från värmen.

Vilken värme då? Jo, den värmen som strömmar ut från en fön & den värmen som finns i din platt-tång & lock-tång m.m. Många av dagens populäraste platt-tänger värms väldigt snabbt upp till höga 200 grader. Och då kan ni tänka er hur detta i längden sliter på dem ömtåliga hårstråna. Dem hårstråna som kanske dessutom har utsatts för både färgningar & blekning m.m. Plattar eller lockar man dessutom håret varje dag, så är ett riktigt bra värmeskydd prio ett.

Värmeskydd, produkten i sig, kan ha olika konsistenser, allt ifrån en creme, en blöt spray, ett serum, en olja osv osv.. Och som ni förstår så ska värmeskyddet appliceras i håret redan när det är blött, gärna enbart handdukstorkat. Så att värmeskyddet finns i redan innan du börjar föna.

Bra att tänka på för dig som inte fönar håret, utan alltid låter håret självtorka; är att man gärna kan ha något värmeskydd i håret, medans håret självtorkar. För sen när håret äl är torrt så vill man kanske platta eller locka håret och då finns ju redan värmeskyddet där i håret.

Svaret på om värmeskydd hjälper, är absolut: JA. För några år sedan när jag fortfarande var frisör-elev, så trodde inte heller ens jag att det hjälpte. Jag var väldigt svår-imponerad på just en sådan produkt. Men sedan efter säkert bara ett par månader som färdig frisör, så märkte jag väldigt snabbt på vilka kunder som använde värmeskydd och inte. Och när jag då även kom i kontakt med riktigt bra frisör-märken så märkte jag en riktig markant skillnad.

Precis som ni läst ovan, så finns värmeskydd i olika slags formulan & vissa är bättre till vissa hårtyper och alla finns i olika märken. Men det man absolut ska tänka på är att vända sig till de proffisionella märkena, då vet man att man får bra produkter. Och valuta för pengarna.

Passa på att kolla efter värmeskydd som kanske inte bara är just värmeskydd, utan att det tillför något mer till håret, så slipper man ha 20 olika produkter ståendes hemma och var och en har varsin uppgift.. För dig med blekt och preparerat hår rekommenderar jag ett värmeskydd med mycket fukt i & gärna något uppstyrkande i. Och till dig med färgat hår, rekommenderar jag ett färgbevarande värmeskydd, gärna med glans i så att lystern inte försvinner av all värme från fön & tänger.

Två värmeskydd som jag själv jobbar med dagligen på kundernas hår och själv använder flitigt på mitt egna hår är:- Lanza's Silk Serum; ett väldigt återfuktande serum & värmeskydd, doftar god kokos, gör håret silkeslent, glansigt & håret får massor av fukt, det kortar även ned föningstiden. Kostar ca 229:- på de flesta frisörsalonger.- Orofluido's Shine Elixir; som är en olja, med doft av vanilj, också återfuktande och värmebeskyddande, gör håret mjukt och lent och oljan kortar även den ned föningstiden, så man slipper stå och föna håret i en evighet. Kostar ca 286:- på de flesta frisörsalonger.

Om man inte använder ett värmeskydd, så torkas håret ut och blir sprött och slitet mycket fortare. Håret utsätts för alldeles för mycket intensiv värme och klarar inte av det i längden. Så nu råder jag er verkligen till att absolut införskaffa sig ett riktigt bra värmeskydd. Be gärna din frisör om bästa råd.