Se glamourös ut med hårband

Vi har alla våra stilikoner när det handlar om mode och hår, men trots detta så kan det vara svårt att hitta inspiration när man ska testa ett nytt utseende. Så om du vill förnya dig och testa något tidlöst och fräscht ska du fortsätta läsa. Att använda hårband till vardags, fest eller något annat tillfälle låter kanske inte så glamouröst, men då har du inte sett den fantastiske stilikonen Birgitte Bardot. Birgitte Bardot har en förmåga att alltid se glamourös ut oavsett vad hon har på sig, till och med med ett simpelt hårband. Nu avslöjar vi hemligheten som ligger bakom så att även du kan se lika glamourös ut som Birgitte Bardot, oavsett tillfälle.

Hur lyckas man med looken?

Men hur gör man då för att lyckas med Birgitte Bardots sexiga och klassiska look? Det är faktiskt lättare än vad man kan tro och det du behöver är följande:
  • En teasingborste eller tuperingsborste
  • Ett hårspray med medium hold
  • Bumpits i din hårfärg
  • Ett svart hårband (av den bredare sorten)
  • Plattång eller locktång
  När du skaffat allt du behöver så är det bara att sätta igång! Börja med att dra på hårbandet över huvudet, men ha den till början bara runt halsen tills det är dags att sätta det på plats. Spraya sedan lite grann med hårsprayet i den undre halvan av ditt hår och tupera ända ner i rötterna (det här här din bumpits ska sitta). Placera din Bumpits på ditt tuperade hår och se till att den fäster genom att vricka och vrida lite lätt. Bumpitsen har små tänder som gör att den fastnar i ditt tuperade hår.

När du fått din bumpits på plats är det dags att spraya igen, men denna gången ska du spraya framför bumpitsen och tupera i ca. 3 centimeters sektioner. Dra sedan pannbandet som du tidigare satte runt halsen på plats och jämna ut det översta lagret av tuperingen. Ta sedan fram plattången, eller locktången, för att skapa vackra lockar i den nedre delen av ditt hår. Om du vill så kan du spraya lockarna med ett hårspray som ger en ljusare glans så att du får lite mer textur i din frisyr och sefan är det färdigt! Nu kan du imponera med din tidlösa, stilrena och glamourösa frisyr som passar både på fest och till vardags.

OBS! Anledningen till att man ska använda bumpits är för att den hjälper till genom att ge illusionen av att det är mer volym i håret än vad det egentligen är. Därför är det extra viktigt att använda om du vet att ditt hår inte klarar av att hålla volym under en längre tid, eller om du vill spara tid genom att slippa styla det extra mycket. Vet du däremot med dig själv att ditt hår brukar hålla sin volym under hela dagen kan du faktiskt hoppa över att använda en bumpits och ändå se lika snygg ut. Hur som helst så lovar vi att du kommer att se riktigt glamourös ut i denna Birgitte Bardot-stil!