Råkat ha i för mycket produkter i håret?

Här kan du få hjälp och tips på hur du löser problemet! >Har du någon gång varit med om att du till exempel nyss har kommit ut ur duschen, fönat håret och sedan förstört allt genom att ha i för mycket hårspray eller liknande? Då kan du känna dig trygg i framtiden, för detta är något som händer även den bästa och självklart finns det sätt man kan lösa problemet på. Inte ska man väl behöva börja om från början och duscha och föna håret en gång till bara för att håret klumpat sig? Självklart inte! Här nedan har vi listat tre produkter som är enkla att överdosera, och dessutom tar vi upp flera experttips på hur du på ett enkelt och snabbt sätt kan lösa problemet.

Torrschampo

Ibland har man inte tid att blöta och schamponera håret och då är torrschampo en utmärkt produkt. Risken finns dock att man tar i för mycket så att det puderliknande innehållet lägger sig synligt som ett vitt pulver i håret. Om du känner igen dig i detta, eller om det skulle råka hända dig någon gång i framtiden, så är din bästa vän i detta sammanhang din hårfön. Se till att dina fingrar är så torra som möjligt och använd dem för att dra, skaka och lyfta bort pigmenten av pulvret samtidigt som du låter fönen blåsa bort det. Börja alltid vid roten och arbeta dig upp mot toppen och se till att fönen blåser bort pigmenten så att de inte bara sätter sig någon annan stans i håret.

Hårspray

En annan produkt som är mycket enkel att överdosera är hårspray. När man väl lyckats styla fram den frisyr man vill ha, är hårspray utmärkt för att se till att frisyren stannar likadan under hela dagen. Men ibland kan man råka ha i för mycket spray om man till exempel tänker att ”det här måste hålla hela dagen, bäst att jag tar i lite till”, eller om man testar en ny produkt som är starkare än vad man är van vid. Resultatet av detta blir att håret blir alldeles stelt och livlöst, snarare än att det får en mjuk hållbarhet och så står man där med en hjälm på huvudet istället för den snygga frisyr man var ute efter. För att lösa problemet rekommenderar vi att du använder dig av en svinhårsborste och borstar igenom håret så att klumparna försvinner. Borsten kommer nämligen i kontakt med hårstrået och dess kant slätar ut hinnan samtidigt som det fångar upp och bryter upp partiklarna av hårsprayet.

Serum

Serum är också något som är lätt att överdosera och gör man det så kan det få håret att se tungt, stripigt och fett ut. När man ska få bort överskottet av serumet bör man först och främst tvätta händerna med varmt vatten och tvål, för att få bort eventuella rester från händerna. Utnyttja sedan serumets glanshöjande egenskaper genom att använda en plattång som du drar igenom små sektioner av håret. Silikonet som finns i de flesta serumen är oftast värmetåligt och med hjälp av plattången får du en supersnygg finish!