Välj frisyr efter din ansiktsform

Alla väljer vi våra frisyrer själva. Oftast vet vi alltid vilken frisyr vi vill ha. Oavsett om vi har runt, avlångt eller fyrkantigt huvud mm så kan vi klä i alla frisyrer om vi bara vill. Dock finns där en del frisyrer som brukar passa de olika ansiktsformerna extra bra och här nedan så kommer ni kunna läsa om vilken frisyr som passar vilken ansiktsform allra bäst.

Ovalt ansikte

Om du har ovalt ansikte så passar du i nästintill alla frisyrer som finns. Det är bara till att prova runt till du hittar en som passar dig perfekt. Din ansiktsform är enkel att arbeta med flera olika frisyrer drar fram de vackra dragen i ditt ansikte.

En kändis med ovalt ansikte är exempelvis Jessica Alba.

Fyrkantigt ansikte

Har du ett väldigt fyrkantigt ansikte med tydliga kindben så kan du gärna satsa på korta och lite halvlånga frisyrer. Dessa frisyrer kommer att dra fram dina drag i ansiktet och förtydliga dina linjer. Lockar passar också bra mot det fyrkantiga ansiktet då det blir en vacker kontrast mellan vågigt och kantigt.

En kändis med fyrkantigt ansikte är exempelvis Demi Moore.

Avlångt ansikte

Om ditt ansikte är avlångt och längre än vad det är brett så passar du ofta bra i ett hår med mycket volym. Volymen drar fram alla dina vackra linjer och gör så att man verkligen fokuserar på ditt ansikte. Att ha page kan också passa dig alldeles utmärkt. Dessutom så framhävs dina ansiktsdrag av vackra mjuka lockar. Det har helt enkelt mycket att välja bland.

En kändis med avlångt ansikte är exempelvis Liv Tyler.

Hjärtformat ansikte

Har du ett hjärtformat ansikte så passar du perfekt med mycket volym i längderna på ditt hår. Du passar perfekt i långt hår med ett härligt svall som gärna är luftig och fluffigt ner till.

Exempel på kändisar som har ett hjärtformat ansikte är Jennifer Love Hewitt och Reese Witherspoon.

Runt ansikte

Har du runt ansikte ska du försöka framhäva de dragen du har. För att framhäva så många drag som möjligt så kan du försöka ha sådana frisyrer som gör att ditt ansikte ser mer avlångt ut. Du passar i alla frisyrer som gör siluetten aningen oval. Jobba med volymen i ditt hår och om du exempelvis har håret uppsatt så försök ha det i en hög uppsättning så kommer charmen i dina ansiktsdrag fram.

En kändis med runt ansikte är exempelvis Kristen Dunst.

Nu har du förhoppningsvis hittat en del inspiration till vad som passar just ditt ansikte. Kom ihåg att alla frisyrer kan passa dig det är vad du gör med dem som har en betydelse. Hitta de frisyrerna som du trivs bäst i och som gör allt för att smickra ditt ansikte.  Vill du dessutom att din frisyr ska framhäva ditt ansikte aningen mer så passa på att färga de slingorna längst fram i en aningen ljusare ton än vad resten av ditt hår är. Det är dem små sakerna som gör stor skillnad. Glöm aldrig det!