Två naturliga hårtvättar

Ute i butikerna så finns dr mängder av olika sorters schampon och balsam, olika inpackningar och en massa mer. Men ibland så kan det faktiskt kännas skönt att veta precis vad det är för någonting som du applicerar i ditt hår. Och där finns många gånger flera olika naturliga alternativ som kan hjälpa ditt hår otroligt mycket. Genom att inte alltid tvätta ditt hår med schampo och balsam så kan faktiskt ditt hår och din hårbotten börja må mycket bättre och många gånger gör detta att du slipper håravfall och slitet hår.

Där finns flera olika sorters huskurer som du kan använda dig av och här kan du hitta några favoriter. Som ni vet så har många av våra örter många bra egenskaper och innehåller även väldigt många bra ämnen. Genom att samla ihop en del örter som du har hemma eller genom att köpa lite örter så kan du göra under för din hårbotten. För att ge örterna en bra inverkan på din hårbotten så ska du fört och främst koka upp vatten. Där efter så lägger du ner dina örter i en glasburk och häller det kokande vattnet över. Sätt på ett lock och gå och skaka burken med jämna mellanrum till dess att vattnet har svalnat. Se till att alla dina örter blir väl fuktade i vattnen så att dess egenskaper kommer fram. När vattnet svalnat så silar du det för att få bort alla blad mm och där efter masserar du in detta i din hårbotten innan du går i duschen. Låt det sitta i ett tag och sedan är det bara att skölja av det. Detta är en mycket skonsam tvätt av din hårbotten som kan vara bra att göra ibland för att komma ifrån alla kemikalier och andra konstiga medel som kan finnas som skadar och tröttar ut ditt hår.

En annan bra tvätt för ditt hår som gör att håret blir lent och luftigt och dessutom glansigt och vackert är honung. För att göra denna tvätt så kokar du också upp vatten och häller i en skål. Där efter så häller du i ordentligt med honung och blandar i vattnet till dess att honungen lösts upp. När blandningen sedan svalnat så masserar du in den i håret och låter den sitta i ett litet tag Där efter sköljer du av den och när håret torkat kan du se det vackra resultatet. Skulle det vara så att du inte riktigt känner att du har tid att koka upp vatten så kan honungen hjälpa dig även på andra sätt. Istället för att ta den mängden balsam du brukar så ta halva mängden och sedan halva mängden honung. Massera ihop det i handen och massera sedan in det i håret. Honungen kan kännas väldigt tung väl inne i håret men det är ingen fara. Skölj ur håret noga bara så ska du se att ditt hår känns lätt och luftigt igen när det har torkat.

Nu har du två skonsamma tvättar som du kan använda dig av de dagar du är trött på vanligt schampo.