Trasslar sig ditt hår? – Läs då det här!

Har du ett långt hårsvall, men får ofta tovor? Och vaknar ofta med tovor, trots att håret var uträtt innan du gick och la dig?

Då ska jag i detta inlägg tipsa er om lite saker ni kan göra för att minska på tovorna.. För tovor kommer det nog alltid finnas i långa hår.. Men vi behöver inte fler av dem!Använd alltid balsam!

Balsam är en utredande & utslätande produkt som ä viktig att man använder efter att schampoo't sköljts ur. Balsamet stänger igen hårstråna & hjälper till så att håret inte tovar sig & blir istället lent & mjukt. Låt gärna balsamet sitta i och "verka" några minuter också & se till att du får balsam även på håret längst ned i nacken.

Gör inpackning minst en gång i veckan

Inpackning är en fetare produkt än balsam, en väldigt vårdande produkt. För bästa resultat & för att slippa få torrt & sprött hår rekommenderar jag att du gör inpackning minst en gång per vecka & låt den sitta i full verkningstid.

Sov med fläta

Du som har eller har haft extensions/hårförlänging vet att du fick som råd att sova med fläta. Men även du med äkta långt hår, behöver sova med fläta. Sover du med fläta så är det inget slitage på håret eller dragningar åt något håll som det kan bli av tofs.. Och du ser till att hårets längder är samlade & slipper därmed många tovor som gärna uppstår när man sover mot kudden.

Be din frisör nästa gång att kanske tunna ut ditt hår lite

Detta är givetvis helt beroende på hur tjockt & fylligt hår du har sedan innan. Men har du långt & tjockt hår, så kan en liten ut-tunning göra stor skillnad, åtminstone på antal tovor.

Borsta igenom ditt hår en gång på morgonen precis när du klivit upp & en gång precis innan du går och lägger dig

Då ser du till att få bort de hårstråna som du fäller. Annars trasslar dem gärna in sig i längderna. Utan borsta igenom håret ordentligt två gånger om dagen. Börja gärna nedifrån topparna och ta dig uppåt för att minska antalet hårstrån du sliter av, under borstningen med.

Använd utredande produkter

Kolla t. ex om det inte finns ett värmeskydd som även är utredande, så slår du två flugor i en smäll..

Så, nu har ni lite tips på vad ni kan göra för att förminska antalet tovor i era långa fina hårsvall.