Styling produkter


Gelé, mousse, spray, vax glansdroppar, det finns många olika styling produkter. Men vad är det egentligen till för och till vilka hår passar det? Här kommer en kort sammanfattning av det vanligaste styling produkterna.Gelé används framför allt när man har kort hår för att forma det. Det finns väldigt starkt gelé för att få till en spikig hållbar frisyr. Man kan använda gelé till att få till en wetlook också, då är det bra att applicera det i blött hår. Har man långt hår kan man använda gelé innan man fönar för att få en slät yta och i lockigt hår för att definiera lockarna och slippa frissighet. Gelé finns i både spray form och i tub/burk.

Mousse har man i fuktigt hår och det är en bra produkt att föna i. Det ger stadga och gör frisyren mer hållbar. Tänk på att en mousse är till för att jobba i alltså kamma och föna annars blir det bara stelt och platt. Mousse är också bra att ha i lockigt hår och krama upp lockar och få en mer hållbar frisyr.

Spray använder man framförallt för att fixera produkten och att få det att hålla. Det finns olika styrkor på spray allt ifrån väldigt mjuka som går att kamma i och sten hårda som man använder till uppsättningar. När du köper spray kan det vara bra att kolla att det skyddar håret mot fukt, på så sätt kommer din frisyr hålla sig fin längre.

Vax, det finns väldigt många olika sorters vax. Har du långt hår finns det lättare vax som kan användas för att få bort frissighet och definiera topparna. Har du kort hår finns det allt från wetlook vax till torra hårda vax. Du kan i princip forma ditt korta hår hur du vill med vax och är det är egentligen den enda produkten du behöver om du har kort hår.

Glansdroppar brukar oftast kallas silikondroppar men för det mesta innehåller de inte silikon alls. Glansdroppar är till för att tillfälligt ”klistra” ihop topparna. Har man slitet hår är alltså glansdroppar väldigt bra eftersom det ger ett helare intryck. Det tar också ner frissighet och är väldigt bra i både rakt och lockigt hår. Har du väldigt tunt hår med fina hårstrån ska du vara lite försiktig med glansdroppar eftersom det lätt blir fett och tungt.

Torrschampo är en torr produkt som appliceras i torrt hår och i botten. Det ger volym och det torkar även ut botten om den är fet. Perfekt att ha om man inte hinner tvätta håret men ändå vill ha en fräsch look.

Värmeskydd är viktigt att man använder om man fönar, plattar eller använder andra värmeverktyg. Värmeskydd kan finnas i vissa av produkterna jag nämnt innan t ex gelé, mousse och glansdroppar. Använder du mycket värmeverktyg var noga med att dina produkter har värmeskydd.