Reser du mycket? Tips om 5 lättskötta frisyrer!

Har du någonsin upplevt ångesten som uppstår när man inser att bosniska tåg aldrig är i tid efter att du behövt vänta på perrongen i Belgrad i närmare ett dygn i fett och stripigt hår? Har det någonsin huggit till i hjärtat när du suttit på det där charmiga hostelet i Thailand och insett att du inte kommer kunna koppla i din hårtork i något av deras uttag och kommer behöva se ut som en mopp den kommande veckan?

Om liknande scenarion har hänt dig så tvivlar jag inte på att du lärt dig ett par nödlösningar, detta inlägget ska hjälpa er som inte ännu gett er ut på dessa äventyr att slippa bry er om håret mer än nödvändigt med dessa 5 trendiga men lättskötta frisyrer.

 

1. Flätan

Frisyren som aldrig slutar vara snygg! Klassisk, enkel och tar inte mer än ett ögonblick att knyta ihop. Beroende på hur duktig du är på att fläta så kan du välja bland mycket, bland annat den supersnygga fiskbensflätan eller franska sidoflätan! Huvudsaken som alla backpackers vet är att håret ska hålla sig borta från ansiktet och då är flätan ett perfekt val.

 

2. Bullen

Den söta och klassiska hårbullen/knuten som du på nolltid sätter på hjässan kommer nog aldrig att gå ur stil. Den kräver inga accessoarer men kan i sin egen snygghet göra att du ser fräsch ut trots att det tog dig 16 timmar att ta dig från Amsterdam till Berlin. Variera mellan klassiska knuten och sock-knuten, blanda in en liten fläta, låt den vara rufsig – alternativen är oändliga med denna lätta look!

 

3. Höga hästsvansen

Precis när vi trodde att 90-talet inte hade mer att erbjuda än Justin Timberlakes världskända nudelfrisyr så kommer höga hästsvansen in med all sin makt. Precis som med Bullen så kräver den näst intill inga accessoarer och du kommer att tacka den när du står på Killimanjaro och faktiskt kan se utsikten och inte bara ditt eget hår.

 

4. Bandanan

På tal om 90-talet så måste bandanan nämnas. Så många gånger den har gjorts fel (se: Christina Aguilera, Tupac och Axl Rose). Lyckligtvis kan man lära sig av andras misstag och använda bandanan på ett snyggt sätt för en gångs skull. Komplettera din hårbulle med en färgglad bandana eller sjal - lämna luggen framme och låt några slingor hänga lösa för en somrig boho-look.

 

5. Trendiga hatten

Skippa solglasögonen! Har du mediumlångt eller kort hår och har svårt att hitta en frisyr som håller lockarna borta så rekommenderar vi en trendig solhatt. Hattar har blivit mer och mer populära de senaste säsongerna, så passa på! Dessutom så är kan det vara en riktigt snygg attiralj till din outfit om du hittar rätt.

 

Hoppas att dessa tips underlättar för våra kära äventyrare där ute och att framtida resor kan handla om sevärdheter och underhållning snarare än att hitta den där hårsprejen på en smutsig marknad i Bulgarien (du vet, den sprejen som är den enda som kan hålla ditt vildvuxna huvud i styr).