Låt ditt hår andas

Näst intill varje dag så använder vi olika medel i vårt hår för att få det att hålla sig på platts mm. Men många av dessa produkter skadar faktiskt vårt hår. Håret eget skydd, nämligen oljorna försämras och vårt hår kan börja överproducera oljor vilket leder till att vårt hår ser väldigt smutsigt ut. Därför är det bra att låta håret andas.

Skulle det exempelvis vara så att du får extremt fett hår redan samma dag som du duschat så kan det bero på att du tvättar ditt hår för ofta. Då är det helt enkelt bra om du slutar att tvätta håret i några dagar. Visst ditt hår kommer att vara väldigt fett just de dagarna som hårets balans kommer kunna stabilisera sig och ditt hår kommer förmodligen inte bli lika fett igen så snabbt.

Är det så att du vet att du använder många produkter i ditt hår och märker att det ser väldigt trött och slitet ut så vore det bästa om du undvek att använda styling produkter på ett tag. Eller möjligtvis att du enbart använder stylingprodukter exempelvis när du ska på fest och inte i skolan eller på jobbet. På så sätt hinner ditt hår vila upp sig varje dag och slipper att gå runt med tunga produkter som för varje minut gör lite mer skada på ditt hår.

Skulle du vilja vara som allra snällast mot ditt hår så bör du försöka sluta använda stylingprodukter helt och hållet. Och även försöka att max tvätta håret varannan dag. Där finns inte någonting som mår bra av att ha medel på sig hela tiden men å andra sidan så finn där faktiskt inte något som mår bra av att konstant bli tvättat hela tiden. De båda exemplen är så olika men kan ändå göra så mycket skada på ditt hår.

Samtidigt som du försöker undvika alla stylingprodukter så bör du också undvika plattång, locktång och hårtork. Visst att du kan använda det någon gång ibland men det finns skonsammare sätt att styla ditt hår på. Vill du ha lockar i ditt hår kan du exempelvis sova med flätor. Vill du få rakare hår så försök att hålla det så platt efter duschen som möjligt. Borsta det lite lätt och sätt upp det i en stram tofs. Och sist men inte minst så mår faktiskt ditt hår mycket bättre av att lufttorkas än att torkas med hårtorken.

Nu har du flera olika tips på hur du kan låta ditt hår vila. Och om du nu verkligen älskar stylingprodukter så gör det ingenting. Men du kan ju alltid försöka få ditt hår att vila i alla fall kanske någon dag du inte ska göra något annat eller möjligtvis en helg som du bara ska ha med dig själv. Hitta tid för att låta ditt hår andas. Du ska se att det kommer se mycket friskare och starkare ut om du tar dig tiden till att låta det vila. Alla behöver vi ju en paus ibland. Även vårt hår.