Längre frisyrer till män


2015 kommer bli ett år där många olika typer av frisyrer kommer vara populära. Det kommer handla om att hitta den frisyr som passar bäst på individen, snarare än att det är ett par frisyrer som dominerar modet. En typ av frisyr som förväntas bli väldigt hett på modet hos män, är frisyrer som kräver viss längd i håret.

Passar inte för alla

Alla män passar inte i längre hår, men på rätt kille och med rätt styling kan resultatet bli riktigt bra. Om du har för lockigt eller för tjockt hår bör du se upp med att låta håret växa ut för långt. Behåll det istället medellångt och sätt en individuell prägel på frisyren. Anledningen till att det kan bli problematiskt med tjockt eller lockigt hår är på grund av att det kommer ta för lång tid att föna, platta och styla håret varje dag. Har du däremot normal hårväxt kan du förnya ditt utseende med en modern längre frisyr.

Problemet med att låta håret växa

Det värsta med att låta sitt hår växa ut är mittenstadiet där håret varken kan räknas som kort eller långt. I detta stadiet kan det vara svårt att få frisyren att se modern och snygg ut, men slutresultatet kan vara värt att vänta på! När du befinner dig i detta stadiet kan du be din frisör eller stylist att försöka hitta en stil som passar just dig under tiden du väntar på att ditt hår ska växa ut.

Nyckeln till en välvårdad, längre frisyr

För att få ett så bra resultat som möjligt när du väl har fått ditt långa hår är behöver du ta så väl hand om det som du bara kan. Det är också viktigt att man klipper topparna ofta, det finns nämligen inget osexigare än kluvna hårtoppar. När du klipper håret regelbundet på detta sätt kommer håret att hålla sig friskt och starkt en längre tid samtidigt som du minimerar risken för håravfall. Många män med längre hår upplever att kvaliteten på håret blir bättre när de duschar på natten och låter håret torka av sig självt medan man sover. Detta kan dock betyda att du på morgonen får spendera en viss tid vid plattången.

Olika frisyrer till längre hår

Det som kommer vara mest modernt under 2015 när det kommer till längre hår är vattenkammat hår som du kammar bakåt och antingen låter det hänga fritt, eller sätter upp det i en tofs. Tänk dig i stil med Fabio Lanzoni.

Om du vill gå ”all-in” kan du låta håret växa lite längre än till axlarna. Använd dig då gärna av balsammetoden när du duschar, helst på natten och låter håret torka medan du sover. På morgonen kan du ”fluffa” till håret lite snabbt med en hårfön. Detta kommer få ditt hår att se naturligt ut, men även lite härjat på ett manligt och sexigt sätt.

Om du vill komplettera din långa frisyr med ett skägg, är ett riktigt hett tips att du kammar bak håret och fäster det i en knut uppe på huvudet.