Hur man hittar en ny frisyr som passar just dig


Såhär i början på det nya året kan det vara skönt att förnya sitt utseende och hur gör man det på bästa sätt om inte med en ny personlig frisyr? Det kan dock vara ett stort steg för många att förnya sin frisyr eftersom att man inte vet vad som passar en själv. Därför vill vi med denna artikel hjälpa just dig att hitta en frisyr som du kan bära med stolthet.

Hitta inspiration

Det första du behöver göra är att hitta inspiration. Ta och titta i till exempel skvallertidningar och se vad kändisarna har för frisyr, eller varför inte en genuin modetidning. Försök att hitta en frisyr som du gillar och försök även att hitta någon med samma ansiktsform som dig för att se om frisyren hade passat. Vart man än vänder sig finns det frisyrer som kan vara till inspiration, så det är bara ut och leta!

Passar din nya frisyr din livsstil?

När man väljer en ny frisyr är det viktigt att överväga olika faktorer i ens privatliv för att kunna se om frisyren passar din livsstil. Här nedan listas en rad olika faktorer som kan spela roll i valet av frisyr;
  • Underhåll – Hur ofta måste du klippa dig för att hålla frisyren fräsch och i rätt längd?
  • Tid – Hur mycket tid är du villig att spendera på att fixa till din frisyr varje dag?
  • Produkter/Budget – Är du villig att använda produkter i ditt hår, och isåfall hur mycket är du villig att spendera på rätt produkter för att kunna fixa frisyren på rätt sätt?
  • Redskap – Är du villig att använda olika redskap som till exempel hårfön eller plattång för att fixa din frisyr? Här spelar budgeten också roll.
  • Personlig stil – Vad använder du för typ av kläder och hur skulle du beskriva din stil? Tänk på att alla frisyrer kanske inte passar alla stilar.
  • Jobb – Passar din nya frisyr in på ditt arbete? Om man till exempel jobbar i kök kan längre hår vara mindre praktiskt.

Dela upp ditt hår i sektioner

Om du inte vet exakt hur du vill klippa hela håret kan det ibland bli lättare om man delar upp sitt hår i sektioner och funderar över hur man vill att de olika delarna ska se ut.
  • Sidorna – Vill du ha kort, långt eller snaggat i sidorna?
  • Nacken – Vill du ha samma längd i nacken som på sidorna eller vill du kanske ha det längre?
  • Ovanpå – Vill du ha håret ovanpå huvudet luftigt eller platt? Eller kanske ruffsigt och taggigt?
  • Luggen – Fundera över om du vill ha det kort längst fram så att du slipper få hår i ansiktet, eller om du vill ha en snygg lugg eller varför inte mittbena?

Rådfråga din frisör/stylist

Din frisör eller stylist finns till för att hjälpa dig hitta en personlig frisyr. De vet vad som passar din ansiktsform och din personliga stil, samtidigt som de vet vad som är inne just nu. Var inte rädd för att fråga om tips och råd, din stylist vill inget annat än att göra dig nöjd så du kan förvänta dig ett ärligt svar.   Lycka till i jakten på din nya, personliga frisyr!