Hästsvansen

Förmodligen så känner ni alla till hästsvansen. Många av oss har använt den håruppsättningen sedan vi var små och det var för många den första vi lärde oss att göra helt själva eftersom att det förmodligen är en av de enklaste håruppsättningar som man kan göra. Dock så använder vi den allt för sällen. Vi underskattar hur bra denna uppsättning faktiskt är och vi hur många olika tillfällen som vi kan använda den.

Du kan använda dig av denna uppsättning vid i princip alla olika tillfällen. Och det bästa är at du kan göra så otroligt mycket med denna uppsättning. Du kan sätta upp ditt hår precis så som det är eller så kan du rufsa till ditt hår och göra en slarvig uppsättning. Även detta kan vara väldigt snyggt. Du kan platta ditt hår och göra en hästsvans som är helt och hållet rack eller så kan du locka ditt hår så att du får fina vågor eller skruvlockar. Även detta är väldigt vackert.

Någonting annat som du kan göra med din hästsvans som också kan vara väldigt snyggt är att tupera den lite så att den blir riktigt fluffig. Vill du också att din hästsvans ska bli tjockare och fylligare så kan du sätta i lite löshår. Det lär göra susen.

Du kan också dekorera ditt hår på olika vis när du har denna uppsättning. Tänk en sen sommarkväll och du har fullt av blommor i håret eller en dag på kontoret då du har en stram uppsättning och endast med en enkel svart klämma. I skolan kan du ha ett snyggt hår band och du kan alltid passa på att bära vackra stora smycken när du har hästsvans uppsättningen. Det lär garanterat framhäva ditt vackra ansikte.

En annan sak som du kan göra som kommer få din hästsvans att se fylligare ut utan att du behöver tupera det eller sätta i en massa löshår är att du kan sätta det i två tofsar. Du delar alltså upp håret i två delar och sätter den ena tofsen väldigt högt upp och sedan sätter du den andra tofsen en liten bit under den första. Ditt hår kommer att se luftigare och längre ut, utan att du behöver göra speciellt mycket. Allt du behöver göra när du satt upp det är att borsta det lite och se till att hårslingorna hamnar där de ska. Sedan är din tofs färdig och du kan känna dig fräsch i ditt hår hela dagen lång.

Som du ser så finns där otroligt många varianter av en enda uppsättning. Då kan göra så otroligt mycket med denna uppsättning och du kan ha den vid fler olika tillfällen utan att din uppsättning behöver se likadan ut. Ena dagen är den kanske slarvig och nästa dag är den kanske åtstramad med vackra hängande lockar. Trixa lite med dt själv så ska du se att även den tråkigaste hästsvansen kan bli riktigt intressant.

Använd din fantasi och våga använda dig av även de enkla uppsättningarna. Även dem kan vara precis lika fina och funktionella som de mer komplicerade uppsättningarna. Det blir vad du gör av det helt enkelt.