Förläng ditt hår med kreatinslingor

Där finns väldigt många som drömmer om längre hår. Och med rätt vård så kan du få ditt hår att växa väldigt snabbt men det är inte alltid det räcker. Ibland vill vi helt enkelt få till längden direkt och vi vill att den ska hålla i sig. Och vid sådana tillfällen så är löshår ett väldigt bra alternativ.

Kreatinslingor är en form av löshår som du limmar på ditt riktiga hår. Du behöver alltså inte tänka på att ta ur det och sätta i det hela tiden utan när du väl limmat fast det så sitter det i och kommer att sitta ett bra tag.

Kreatinslingor kan du antingen sätta i på en salong eller så kan du sätta i dem hemma. På salong är det allra bästa alternativet eftersom att de kan knepen och teknikerna som behövs men vill du ändå göra hela processen hemma så är det bra om du har någon annan till hjälp som sätter fast slingorna på dig då det är väldigt svårt att dels se vart du ska sätta dem men också att få dem jämt.

För att sätta i kreatinslingorna behöver du inte speciellt många redskap. Allt som du egentligen behöver är löshår, värmetång, skyddsplatta, squeeser och clip. Alla dessa redskap kan du ofta köpa i ett startpaket antingen på din salong eller i andra butiker som specialiserar sig på hår.

När kreatinslingorna ska fästas i håret så ska du först bena upp håret i de höjder där du vill fästa slingorna och där efter tar du en slinga förs sig och fäster i en slinga av ditt eget hår. Värm upp kreatinet mot slingan av ditt hår och vik det runt dinslinga för att sedan klämma åt det med squeesern. Glöm inte använda plastplattan så att du inte råkar bränna dig. Tänk på att fästa slingorna så att dem inte syns när du sedan nätter upp ditt hår. Tänk också på att ditt hår inte får vara tvinnat när du fäster slingan eftersom att det då sliter extra mycket på ditt hår.

När du fäster slingorna så kan du sätta dem hur tätt och hur långt ifrån varandra du vill men ett bra tips är att i alla fall låta 1-1,5 cm vara i mellan slingorna. Då syns det nämligen inte lika tydligt att du fäst löshår i ditt hår.

Att fästa kreatinslingorna är som du säkert redan märkt inte speciellt svårt. Framförallt inte om du låter det ta lite extra tid. Det är bättre att göra det långsamt med ett bra resultat.

För att håret ska hålla så bra som möjligt så finns där även en del andra tips du kan tänka på. Innan du sätter i slingorna bör ditt hår vara helt nytvättat med enbart schampo och efter det att du satt i slingorna bör du inte tvätta håret på minst 24 timmar så att keratinet hinner stelna ordentligt.

Nu ska du i stora drag veta precis allt du behöver veta för att sätta i kreatinslingor. Lycka till!