Färga Smart!

Hårfärger är många gånger roligt. Att byta hårfärg kan få en att känna sig lite mer förnyad och fräsch. Många blir trötta på sitt eget hår och då kan det vara kul att liva upp håret och dig själv med en annan färg. Ibland räcker det med en lite mörkare eller ljusare nyans och ibland så byter vi helt och hållet färg.

Att färga håret kan väldigt många gånger skada ditt hår. Att färga håret för mycket kan leda till att du faktiskt tappar hår och det är inte speciellt roligt. Därför så ska du alltid tänka på att försöka använda så skonsamma färger som möjligt för att slippa allt slit på ditt hår.

En sak som gör att du skyddar håret lite extra när du färgar det är att färga håret när du inte är nyduschad.  Om ditt hår är lite smutsigt när du färgar det så har du kvar alla oljor i din hårbotten. Dessa oljor har alla men dem försvinner när vi tvättar håret. Har du kvar oljorna när du färgar håret så kommer ditt hår inte slitas riktigt lika mycket eftersom att oljorna gör allt dem kan för att återfukta och skydda ditt hår.

Att inte färga håret så ofta gör att du inte sliter så mycket på håret. Därför så är det bättre om du färgar håret i mörkare färger på hösten och vintern istället för på sommaren eftersom att de mörka färgerna bleks av solljus. När håret blir blekt så vill man ju ofta färga det igen men du behöver inte färga det lika ofta om det inte solblekts så extremt mycket. Så mörka hårfärger, speciellt rött fungerar allra bäst på vintern då det inte blir så solblekt.

För att få färgen att hålla längre så att du slipper att färga den så ofta så kan du använda dig av färgbomber när du duschar. Dem piggar upp färgen i ditt hår igen och ger det lyster så att du inte kommer att behöva färga det lika ofta.  Se också till att använda dig av schampon som är anpassade för färgat hår så att schampot inte gör allt vad det kan för att få ur färgen ur ditt hår. Dessutom så kan du undvika att färga ditt hår så ofta om du döljer din utväxt. Detta kan du göra med exempelvis babypuder. Dock fungerar denna metod kanske inte jättebra vid alla olika färger.

Siste men inte minst. Gör inpackningar! Mår ditt hår bra och du tar väl hand om det så kommer ditt hår inte att slitas så mycket. Självklart sliter det på håret när du färgar det men så länge du gör det med motta så ska det inte vara några problem. Men färgar du exempelvis håret flera gånger i månaden så får du nästan räkna med att ditt hår kommer att protestera efter ett tag. Var alltid nog med ditt hår för att få det att slitas så lite som möjligt och låt ditt hår få vila från allt färgande ibland. Dessutom är det även bra om din hårbotten får äran att inte bli utsatt för en massa kemikalier hela tiden.

Så länge du tänker på ditt hår så kommer du göra det bästa av det.