Färga håret på ett barn

Vill ditt barn färga håret fast du tycker att det är för tidigt?

Jag har tipset som gör både dig och ditt barn glada! På salongen brukar man säga att efter man fyllt 13 är det okej att färga håret på barn, dock har alla salongen olika policy men de flesta är enade om detta. Det bästa är att testa lite lättare produkter innan man tar med sitt barn till salongen för att verkligen vara säker på att de kommer trivas i en ny hårfärg.

När man färgar en vanlig toning från ica så brukar det stå att det är en "tillfällig toning" eller liknande. Det är ljug, färgen som är i paketen är minst lika stark som en vanlig permanent hårfärg och sätter sig inuti håret och kan inte bara tvättas bort utan det kommer fortfarande bli den fula utväxten som det blir ett tag.

Istället för att ni båda blir missnöjda och ditt barn får ett "färgat" resultat så finns det några småknep.

1. Färginpackning, tex Revlon Color creme.

Det är som det står, en inpackning som har redan färdigutvecklade pigment som bara sitter på utsidan av hårstrået som sedan tvättas bort helt naturligt.

2. Skumtoning, tex, goldwell toning.

Innehållet kommer ut som ett skum som du masserar in i håret som ett schampoo. Det används mest som en sidoprodukt till redan färgat hår. Men är densamma i funktion som en färginpackning dvs. Den sätter sig på utsidan av hårstået.

Hoppas ni lyckas!