Ett hår som mår bra

Visst är väl drömmen att ha ett hår som mår bra och som känns vackert och levande. För att behålla en bra hår-hälsa så finns där en del saker du ska göra för att inte slita så mycket på håret. Här kommer du kunna läsa en del enkla tips om hur du enkelt får ditt hår att må fantastiskt och se ännu mer fantastiskt ut.

Många gånger när vi duschat så brukar vi gnugga håret torrt. Detta kan skada håret ganska mycket och därför bör du istället krama håret torrt med handduken. På så sätt gnider du inte hårstråna emot varandra och dessutom så blir där inga små ryck i hårbottnen som kan göra att en del hårstrån rycks loss.

För att håret ska må som allra bäst när du sätter upp det med tofs så bör du använda en tofs utan metall eftersom att håret slits och ofta fastnar i den lilla metallbiten på tofsen. För att få dina tofsar att sedan slita ännu mindre på håret så kan du massera in dem i lite balsam innan du gör din uppsättning. Då glider tofsen enklare på hårstråna och håret trasslar inte sig lika enkelt när du sedan tar av tofsen.

Blir ditt hår ofta stripigt och konstigt efter att du badat? Det händer väldigt många och för att undvika detta så gott det går så är ett tips att applicera balsam i ditt hår och där efter sätta upp det innan du går ner i vattnet för att bada. Balsam hjälper de håret som blir blött att fortfarande hålla sig fuktigt så att det inte blir skadat av klorin.

Ofta så vill vi också att vårt hår ska växa snabbare så att vi inte behöver vänta så länge innan det blir långt. För att få ditt hår att växa snabbare så hjälper det om du har bra blodcirkulation, speciellt i hårbottnen. För att öka din blodcirkulation i hårbottnen så kan du sätta dig ner ca 3 minuter om dagen och massera din hårbotten. Detta stimulerar dig och gör att din blodcirkulation blir bättre. För att sedan förbättra din blodcirkulation ännu lite till så kan du passa på att äta kryddstark mat. Att krydda maten med exempelvis ingefära och peppar gör att blodcirkulationen drar igång lite extra och detta i sin tur leder till att ditt hår kan börja växa snabbare.

Förhoppningsvis så ska dessa små tips även hjälpa dig och ditt hår så att du efter sommaren både har långt hår som ser vackert ut och som inte blivit skadat av allt badande i vatten med klorin. Kom också ihåg att det bästa du kan göra för ditt hår är att förebygga det. Precis som du tar solkräm på kroppen innan du lägger dig på stranden så behöver ditt hår värmeskydd innan du går lös på det med plattången, locktången eller hårfönen. Tänker du alltid på detta så ska du se att ditt hår kommer att se fantastiskt ut alltid utan att du behöver göra speciellt mycket.