En guide till hårförlängning

Nu känns det som att våren är på väg – äntligen! Jag tänkte ge er lite tips som är bra att tänka på om man vill skaffa hårförlängning. Många jag känner ska sätta in löshår inför studenten och balen till exempel! Vad ska man tänka på och vad är egentligen bäst?

CLIP-ON

Den mest populära hårförlängningen som används idag är clip-on modellen. Dessa hårförlängningar har små clips som man enkelt knäpper fast i hårfästet på sitt riktiga hår. När man sedan släpper ner sitt hår så döljs de små clipsen och håret ser väldigt naturligt ut. Det bästa  med den här typen av hårförlängning är att du kan ta ur dem över natten och sätta i det igen på bara några minuter på morgonen. Passar väldigt bra att använda när du inte alltid vill ha hårförlängning, utan kanske för lite mer speciella tillfällen.

MICRORINGAR

Dessa hårförlängningar fästs med hjälp av små ringar som man klämmer fast löshåret med i sitt riktiga hår. Ringarna är små och osynliga och en stor fördel med löshåret är att det sitter starkt och att man kan öppna ringarna för att flytta håret i takt med att det riktiga håret växer. Tänk dock på att köp äkta hår om du ska använda microringar, för annars är det väldigt lätt att det blir trassligt.

LIM-METODEN

Det finns även hårförlängningar som man limmar fast, ofta med hjälp av en plattång. Det är viktigt att man är väldigt noggrann när man sätter fast det så att det inte blir snett. Jag skulle nog inte rekommendera att göra detta själv första gången du ska prova löshår. Ett tips är att köpa löshår på nätet och sedan boka en tid hos en frisör som sätter in det, det är såklart dyrare men eftersom du sparar pengar genom att köpa eget löshår tycker jag att det kan vara värt det – för att inte tala om resultatet!

Hur gör du din hårförlängning?