Bli blondin till våren

Nu när det börjar bli ljusare ute kommer vårkänslorna sakta med säkert fram – i alla fall för mig! Så fort solen visar sig och termometern visar 10 grader går jag på rosa moln. Det gör också att jag blir sugen på att ljusa upp mitt hår några nyanser! Jag tänkte skriva om hur du bäst går till väga när du vill gå från brunt och rött hår till blont!

Mörka nyanser av brunt: Det man alltid ska tänka på när man ska färga eller bleka sitt hår är att låta det ta tid. Det krävs till en början ett par blekningar, och då rekommenderar jag att man väntar minst 4 dagar mellan varje eftersom att dels kan inte håret ”ta in” all blekning på en gång, och dessutom är det väldigt lätt att få slitet hår. Efter att du blekt håret måste du lägga i en antingen askblond eller pärlblond toning, beroende på vilken färg du fått av blekningarna.

Pärlblond tar bort gula nyanser och askblond tar bort det orangea.

Ljusare nyanser av brunt: I vissa fall kan man börja med att slinga håret, alltså använda sig av en blekning men göra små fina slingor i hela håret, risken är att det blir gult eller orange men man kan då försöka använda ett silverschampo för att stabilisera pigmenten. Sen fortsätter man med 2 – 3 blekningar tills man fått den blonda nyansen man vill ha!

Rött hår: Röda pigment är svårast att få bort, jag har själv haft ”skrik-rött” hår och man kan fortfarande ana röda pigment i mitt bruna hår. Dock har jag varit blond däremellan så det går absolut få en fin blond färg ändå, men det tar tid! Men här är också det bästa alternativet att börja med slingor, du kommer få få orangea och gula varma toner, men efter ett tag kan du lägga på en kall färg (så som askblond eller pärlblond).