Både söt och enkel

Alla hjärtans dag börjar närma sig och visst vore det roligt med en vacker håruppsättning dagen i ära. Rosetter är många gånger både sött och vackert så här nedan kommer du kunna läsa hur du gör din egen alldeles fantastiska rosett i håret på bara någon enstaka minut.

Allt du behöver för att lyckas med denna håruppsättning är en hårsnodd, ungefär 4-5 hårnålar. Ha du riktigt tjockt hår så kan du behöva använda dig av fler. Och till sist en spegel i sådan höjd att du enkelt kan vrida på huvudet och se största delen av ditt bakhuvud.

Denna uppsättning går att göra på två olika vis. Antingen så väljer du att göra den med enbart en del av ditt hår och då få rosetten bak mitt på huvudet eller så väljer du att göra uppsättningen med hjälp av hela ditt hår och får då rosetten uppe på huvudet. Stegen för hur du gör uppsättningen är likadan förutom första steget. Vill du få din rosett bak på huvudet så tar du hår från båda sidor av ditt huvud och drar bak till ditt bakhuvud. Där gör du en tofs men drar inte igenom håret helt utan lämnar en ögla. Och vill göra en rosett uppe på huvudet så samlar du allt ditt hår uppe i en tofs på huvudet men drar inte igenom allt hår utan lämnar en ögla.

Nu har du gjort steg ett. Steg två är att du delar upp din ögla i två lika stora delar och viker dem åt vars en sida av ditt huvud. Nu har du två öglor. Du kan fästa dem med en eller två hårnålar. Gör det som känns bäst. Nu har du skapat öglorna på din rosett. Ta nu en hårslinga ganska nära hårsnodden. Försök att ta en ganska så bred hårslinga med relativt mycket hår. Ta slingan dra den över tofsen och in bakom den och fäst den sedan med en hårnål. Nu har du skapat knuten i mitten av rosetten och du är nu färdig.

Allt du behöver göra nu är att fixa formen på din rosett om du inte är riktigt nöjd med den. Utöver det så är du nu färdig. För att få rosetten att hålla formen under hela kvällen så kan det dock ara en bra idé att spraya den en aning. Varför inte spray med lite glitter i för att göra det hela ännu mer festligt?

Det bästa med denna uppsättning är att den går att ha enkel som den är men den går också att utöka om du vill det. Använd din fantasi så ska du se att denna uppsättning kommer kunna bli någonting bland det vackraste att använda sig av både vid fest men också under vardagar. Och det år säkerligen att använda sig av denna metod för att skapa annorlunda rosetter också. Använd denna beskrivning som en form av bas och du kan skapa den mest fantastiska uppsättningen någonsin. Det är enbart din fantasi som kan sätta gränserna här.