Glöm inte återfukta!

Det är alltid viktigt att återfukta håret. Framförallt nu i kyligare tider då håret enkelt tar stryk av just kylan. Att hålla ditt hår återfuktat behöver inte vara svårt alls så länge du tänker på att vårda det väl när du tvättar det och kommer ihåg att försöka dricka mycket vatten varje dag så sköter det sig själv och du behöver inte oroa dig.

Vattnet du dricker hjälper inte bara ditt hår utan också din kropp. Att återfukta inifrån är alltid det bästa alternativet då det är skonsamt och hjälper din kropp att må bra på fler sätt och vis. Så drick ett glas vatten extra då och då eller ta några bitar vattenmelon när du kommer hem. Tro mig, det hjälper!

Var inte rädd för att återfukta ditt hår med olika oljor. Ditt hår kommer inte att li mer oljigt av det. Det är snarare när du inte återfuktar och din hårbotten måste skapa sitt eget fuktmedel som ditt hår blir oljigt eftersom att din hårbotten producerar extra mycket olja då ditt hår är torrt.

Passa på att använda dig av återfuktande hårinpackningar. Låt dem verka ordentligt så att dem verkligen hjälper ditt hår. Tänk på att skölja håret med varmt vatten innan du sätter i inpackningen. På så vi öppnar du hårets porer. När du sedan sköljer ur inpackningen så bör du skölja med hyffsat kallt vatten för att sluta hår-porerna igen. På detta vis blir ditt hår återfuktat och rent och kommer ha ett fint och hållbart resultat.

Vill du ge ditt hår en extra fuktkick så passa på att mosa lite banan och smeta in i håret. Låt det verka en lien stund och skölj sedan ur det igen. Likadant kan de exempelvis göra med avokado och ett annat sätt att ge ditt hår en liten kick är att blanda in honung i din hårinpackning innan du applicerar den. När inpackningen är i ditt hår kommer det kännas väldigt tungt men när du sedan skiljer ur det så kommer ditt hår vara som nytt.

Andra småsaker du kan tänka på är att använda dig av hår serum eller massera in olja i ditt hår efter att du duschat. Alla de små sakerna du gör kommer att hjälpa dig. Ta hand om ditt hår! Alla är vi gladare när vi enbart har bra hårdagar.

Där finns flera olika sätt att återfukta håret på. Kanske har du dina egna varianter som du brukar göra. Huvudsaken är att du gör dem och inte glömmer bort dem. Det vore så tråkigt om ditt hår skulle bli fnasigt och tovigt.

Det behövs inte mycket för att hålla ditt hår fint och återfuktat. Men jag kan hålla med om att det är enkelt att glömma bort de där små enkla sakerna som man faktiskt kan göra. Så gör det till en vana att i alla fall ta hand om ditt hår aningen extra en dag i veckan. Det kommer du långt på och ditt hår kommer garanterat tacka dig för behandlingen.