4 tips för snabbare hårväxt


Hur ofta har du hört det här: ”Ditt hår växer snabbare om du toppar det med jämna mellanrum”? Dina frisörer säger det, din mamma, moster, mormor och syrra säger det – men varför?

Att klippa sina toppar regelbundet är någonting man gör för att det är ett bra sätt att underhålla sitt hår och för att hålla torra och kluvna toppar borta. Det är så klart inget fel med det, däremot så har det ingenting att göra med att det främjar en snabbare hårväxt.

För er som vill boosta sin hårväxt så har vi hittat 4 saker som man lätt kan inkludera i sin vardagliga rutin!

 

1. Fokusera på din skalp

När du schamponerar ditt hår – ha inte bråttom. Ta dig tid att massera in schampot i hårbotten i några minuter – det är inte bara skönt utan nyttigt för din hårväxt. Detta är för att du exfolierar din hårbotten och massagen hjälper även till med blodflödet till din skalp, något som stimulerar hårrötterna att producera tjockare och mer fylligt hår. Dessutom minskar det risken för mjäll och får helt enkelt ditt hårs hälsa på bättringsvägen.

2. Använd en hårmask

Som du säkert har märkt så är kokosolja någonting som blivit populärt från tomma intet (bland annat för tandblekning). Kokosolja är alltså en väldigt bra kur för ditt hår som hjälper det att växa och gör det tjockt och skimrande. Köp hem en flaska kokosolja nästa gång du har möjlighet, knåda in det i ditt hår och skalp och sov med det över natten. Vill du inte ha kokosolja i hela sängen så kan du använda en duschmössa. Dagen efter så sköljer du ur kokosoljan (en schamponering eller två kan behövas) och låter håret lufttorka. Det kommer lukta gott, vara mjukt, kännas tjockare och se underbart ut!

 

3. Ditt hår är vad du äter

Lever du på snabbmat och läsk så kommer ditt hår att protestera genom att förlora sin lyster och producera hårfett snabbare för att reparera sig, eftersom det har brist på nyttiga fetter från din kost.

För att slippa behöva schamponera håret var och varannan dag och för att kicka igång hårväxt så är det rekommenderat att lägga till fiskolja till sin kost (de som kommer i kapslar och finns på Apoteket fungerar alldeles utmärkt). De omega-3-fetterna i fiskolja gör att ditt hår växer snabbare och ser mer hälsosamt ut eftersom det även bidrar med att dina hårceller kan arbeta snabbare med att reparera sig själv. Avokado och aubergine som innehåller mycket nyttiga fetter och protein är också riktiga super foods för ditt hår!

 

4. Klipp klipskt

Säg till din frisör eller stylist att du vill ha långa lager nästa gång du klipper dig. Då kan du låta håret växa i sin egen takt utan att det ser skumt ut en månad senare. Med långa lager så ser och känns ditt hår både friskare och luftigare ut, utan att ta bort den fylliga känslan.

 

Med dessa 4 simpla tillägg i vardagen kommer ditt hår att se mer friskt och hälsosamt ut och växa snabbare än någonsin!