Frisörsalonger i VästeråsVisa större karta

I Västerås så finns det en hel uppsjö med olika frisörsalonger och hårvårdssalonger, och alla har olika metoder, priser och målgrupper. Vissa har valt att specialisera sig på hårvård för män eller kvinnor, medans andra är inriktade på mer specifika frisörsuppgifter som till exempel färgning eller plattning av hår. Det finns någonting för alla helt enkelt, och om du bor i Västerås så finns det väldigt många olika frisörer som du kan välja att vända dig till för hjälp med hårvård eller klippning.

Eftersom kundernas behov och önskemål kan variera väldigt mycket så kan priserna hos olika salonger och frisörer skilja väldigt mycket. Till exempel så är det på många av dagens salonger aningen högre priser för kvinnor när det gäller klippning och annan hårvård då de har längre hår oftast. Det längre håret är svårare att klippa, och gör frisören fel så kan det vara svårare att åtgärda än det är på en man med kortare frisyr. När det gäller priser i övrigt så finns det även många andra faktorer som påverkar, till exempel salongens läge och placering, hyran de betalar, vad de har för rykte eller hur länge de har funnits. En av de frisyrer som är billigast är snagg eller rakning, eftersom det kan göras helt med maskin vilket är lättare och går fortare än det gör att klippa med sax.

I Västerås finns det en väldigt mycket varierad bredd av olika frisörer och salonger för att möta allas olika önskemål. De ligger utspridda över Västerås så därför kan många hitta en bra salong i närheten av där de bor. Priserna kan variera mycket, så det kan vara värt att se sig om på marknaden så man ser att man får ett pris som man känner sig bekväm med att betala för sin klippning.