Frisörsalonger i LinköpingVisa större karta

Linköping är en av Sveriges större städer. Linköping är även hem för många av Sveriges olika frisörsalonger. Det finns flera  olika typer av frisörsalonger, alla för att möta de olika kundernas behov och önskemål. Vissa salonger kan vara inriktade på förändring av hårets färg eller struktur, medans andra kan vara inriktade mer mot till exempel skägg eller mustascher. Men den vanligaste typen av frisörsalong är ju de som sysslar med klippning och styling av håret. Dock finns det något som passar alla, och i Linköping blir den som letar efter en frisörsalong inte besviken. Det finns många olika att välja mellan.

Priserna på hårvård kan variera väldigt mycket beroende på massvis av olika faktorer. Salongens läge påverkar priset, men också vilken typ av hårvård man vill ha. Det är ofta dyrare för tjejer och kvinnor att klippa sig då de ofta har längre hår än vad män har. Att klippa sig kan kosta allt ifrån någon hundralapp till över tusen kronor. Den billigaste klippningen är ofta att snagga eller raka sig, då frisören kan göra hela arbetet med maskin istället för sax, vilket är lättare och går mycket fortare.

En intressant typ av frisörsalong som var vanligare förr men som ökat i populäritet är barberare eller så kallade barbershops. Dessa sysslar mest med hårvård för män, och då även i form av rakning eller trimmning av skägg och mustascher. Många gånger görs detta med mer traditionella, gamla metoder vilket många tycker är roligt och lite nostalgiskt, vilket säkerligen är en bidragande orsak till att det blivit mer populärt och vanligt.

Vill man klippa sig i Linköping så kan man vända sig till någon av de många salongerna som finns. Ett lätt sätt att hitta en kan vara att söka på internet, eller så kan man titta i gula sidorna.