Frisörsalonger i UppsalaVisa större karta

Uppsala är en stad i närheten av Sveriges huvudstad, Stockholm. Om du är i behov av en frisör eller frisörska och bor i eller i närheten av Uppsala så har du väldigt många olika ställen som du kan vända dig till för att få service och hjälp att hitta din perfekta frisyr. Det finns flera olika sorters frisörer och frisörskor. Vissa är specialiserade på permanentning, lockar eller färgning av hår, medans andra hjälper till att frisera till exempel skägg och mustascher. Oavsett vilken typ av hårvård du söker så har du gott om alternativ att välja mellan.

Beroende på vilken typ av hårvård som du är ute efter så varierar även priserna. Något som är väldigt vanligt är att det är aningen dyrare att klippa sig som kvinna än som man, då kvinnor ofta har längre hår vilket tycks vara svårare att hantera det kan ha långvarigare konsekvenser om man skulle klippa fel. Att bli snaggad eller rakad är ofta den billigaste typen av klippning, då det går mycket fortare än det gör att klippa sig med sax och det är lättare för frisören eller frisörskan att utföra.

En typ av friserare som idag är ganska ovanlig men ändå finns är barberare. De sysslar huvudsakligen med hårvård för män, ofta med lite äldre, mer traditionella metoder som rakning med lödder och blad för hand och liknande. Det kan vara en kul upplevelse att prova om man inte har gjort det innan, det finns ett par olika barberare i Uppsala som man kan vända sig till.

Att hitta en frisörsalong som passar dig i Uppsala bör inte vara något problem alls. Det finns många olika att vända sig till, och de arbetar med olika metoder, olika priser och finns lite varstans. Vill du ha hårvård i Uppsala är det bara att söka på internet eller titta i telefonkatalogen så hittar du säkerligen en närliggande frisör eller frisörska.